HC-WIN WoningInruil
Voor Doorstromers, Verkopers en Kopers op de Woningmarkt

Doorstromers ruilen
eigen woning in


Starters kopen
met voordeel


Deelnemen is Gratis


Contact?
info@hc-win.nl
0614495866
Faq

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom HC-WIN?

HC-WIN werkt aan het vormen van woningtreinen waarin deelnemers opvolgend van elkaar willen kopen. HC-WIN is daarin bemiddelaar naar woningeigenaren en hun makelaars.

Waarom treinen maken?

Met werken in treinen wordt het mogelijk om de eigen woning te verkopen en daarvoor een goede prijs te ontvangen. De verkoper hoeft niet lijdzaam af te wachten tot zich een koper meldt, maar kan nu ook zelf gericht aan de slag.

Hoe lang dient een trein te zijn?

Het minimum is 2 woningen, er is geen maximum. Als een verkoper zijn droomwoning opgeeft, is de eigenaar van de droomwoning nog nodig voor het vormen van een werkbare trein.

Hoe krijgt HC-WIN treinen van voldoende lengte?

Door actief eigenaren van droomwoningen te benaderen.

Hoe vergroot een deelnemer zijn kansen op verkoop?

Een deelnemer vergroot zijn kansen op verkoop door:
  • Opgeven van meerdere droomwoningen,
  • Door inzetten van een reclamebudget voor de verkoop van de eigen woning,

WAT IS EEN BEPERKT RECLAMEBUDGET?

Het budget is afhankelijk van uw situatie en bestaat uit 2 kernbedragen, € 199 en € 375 euro. Het tweede bedrag is voor toegang tot Funda bij een niet-NVM makelaar. Heeft u een NVM makelaar dan is alleen het eerste bedrag nodig.

Is meedoen ook zinvol als de verkoper geen nieuwe woning koopt?

Meedoen is zinvol als de verkoper bereid is om het reclamebudget in te zetten.

Kan ik meedoen als mijn huis nergens te koop staat?

Dat kan en is zinvol als u een droomwoning opgeeft en bereid bent om het reclamebudget voor verkoop van uw woning in te zetten.

KAN IK MEEDOEN ALS MIJN HUIS ‘ONDER WATER STAAT’?

Doorstromen is een goede manier om van het `onder water deel` van uw hypotheek af te komen. In een trein kan gecompenseerd worden op het onder water deel.
Nu de rente zo laag staat, loont het om te verhuizen en de lopende hypotheek met lange rentevast periode af te lossen. U kunt een nieuwe hypotheek afsluiten met lange rentevast termijn tegen een lagere rente.
Spelen in uw situatie beide aspecten, dan wordt verhuizen behalve leuk ook heel lonend.

VERANDERT DE ROL VAN MIJN MAKELAAR?

Zijn rol verandert niet door meedoen met HC-WIN. De makelaar is en blijft actief voor de bemiddeling bij de (ver)koop van uw woning. De activiteiten van HC-WIN sluiten aan op het werkterrein van de makelaar.
Niet elke makelaar gelooft in woningtreinen. De werkwijze van HC-WIN en BiedenopHuizen is zodanig compleet dat woningtreinen wel leiden tot verkoop. HC-WIN is de eerste en enige organisatie die met deze totaaloplossing in de markt actief is. Wanneer de makelaar u negatief adviseert over gebruik maken van HC-WIn, laat ons dan met hem spreken.

WAT KOST VERKOPEN DOOR GEBRUIK MAKEN VAN HC-WIN?

Er zijn alleen kosten bij een geslaagde verkoop van uw woning in een woningtrein.
HC-WIN brengt een financieel aanbod uit aan alle deelnemers aan de woningtrein. De vergoeding voor HC-WIN is onderdeel van het uitgebrachte aanbod. Bij afwikkeling van de trein door de betrokken makelaars vragen wij een vergoeding van 0,5% van de gerealiseerde verkoopprijs van uw woning.

Andere vragen

Andere vragen kunt u aan ons stellen per email via: info@hc-win.nl of telefonisch: 06 1449 5866.